Wie zijn wij

Stichting buurtschap Stadsebergen is één van de veertien buurtschappen in Valkenswaard. We maken met een team van vrijwilligers een bloemencorsowagen waarmee op de tweede zondag van september wordt meegereden in de jaarlijkse parade.

Stadsebergen is ontstaan in 1961. De naam is ontstaan uit een combinatie van twee namen, allereerst de wijk, die men in die tijd ‘de Stad‘ noemde en met als tweede deel  een vernoeming naar de straten met ‘berg ‘ in hun naam, zoals ‘de Zeelberg’ – ‘de Zandbergstraat‘- ‘de Wolbergstraat‘ en ‘de Zeelbergseweg‘.

De oprichting van Stadsebergen is uit een initiatief van Piet Klomp, André van Daal, Theo Buelens en Henk van Roekel die het eerste jaar zijn gaan bouwen in een schuur van de toenmalige ‘Boerenbond’.

Na een aantal jaar op meerdere locatie te hebben gebouwd zijn we terecht gekomen op het buitenterrein van houtzagerij ‘van Dooren’ waar we tot 1997 een behoorlijk stabiel onderkomen hadden. In 1997 zijn we verhuisd naar het oude rangeerterrein aan de Warande waar we op dit moment nog steeds zijn te vinden.

Inmiddels is Stadsebergen uitgegroeid tot een stichting waar een grote enthousiaste groep mensen uit verscheidene milieus hun steentje bijdragen om een zo mooi mogelijke corsowagen op de weg te krijgen.

Inmiddels zijn we al heel wat jaren actief en we bouwen nog steeds met een grote motivatie. Wanneer je er eenmaal aan begint is het al snel een verslaving. Dat is te merken doordat er hele families jaarlijks komen helpen. Kortom van jong tot oud, iedereen bouwt mee.

Tijdens de bouwperiode zijn wij bijna dagelijks te vinden in de tent. Zie onderstaand plaatje waar u ons kunt vinden.